Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Подробности около разни ремонти на 159

Предлагам в тази тема,всеки който се е сблъсквал с някакви подробности около всякакви ремонти да пише,мисля че ще е полезно

Като за начало-семеринг за полуоска-цени
    1.Аутоиталия-39 лв.
    2.Ситроен/излиза от Боксер-новия/-25 лв.
    3.Опел/Астра,Вектра,Сигнум и т.н./-23 лв.

В събота го смених на мойта,като го взех от Опел за 23 лв.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

90% отгоре при аутоиталия, чудница
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Ако ще взаимствате части от боксери и дукатота, аз си купувам от Корект ауто. Магазина се намира на Раковски 13. Цените които ми дават там засега са най-добри.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

Проблема е,че повечето части за 159 се произвеждат още само оригинални,демек нямат заместители но скоро и това ще стане-скоро разбрах,че Технорот вече имат в каталога си,носачи за 159,доскоро имаше само оригинал в Аутоиталия/няма да му казвам цената,да не припаднете/
        Last edited by Mury; d.m.y г., 16:34.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Някой има ли представа колко струва лагер за тази кола имам едно виене отпред в дясно се чува най силно.надявам се като махна сега зимните гуми да изчезне но някой ако е сменял да сподели-колата е на 54 000
          Alfa romeo GTVex
          Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
          Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
            Някой има ли представа колко струва лагер за тази кола имам едно виене отпред в дясно се чува най силно.надявам се като махна сега зимните гуми да изчезне но някой ако е сменял да сподели-колата е на 54 000
            И аз имам виене но отзад,надявам се и аз като сложа летните гуми да изчезне,иначе съм проверявал за цена-задна главина-300 лв. предната предполагам ще е по-скъпа

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              И аз имам виене но отзад,надявам се и аз като сложа летните гуми да изчезне,иначе съм проверявал за цена-задна главина-300 лв. предната предполагам ще е по-скъпа
              Страшни цени ,направо му иде на човек да я остави в гаража и да я гледа като експонат.

Навремето имахме семейна Фиат Брава ,през далечната 2002-ра я взехме на 3 години,ангренажния ремък тогава беше 120 лева за тази кола,в момента е 30.

Докато не започнат повече производители да правят части за 159 така ще да е .
              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                При мен се чува като цяло че е от гумите но по принцип шума идва повече от дясно и дано изчезне като ги махна с летните го нямаше
                този шум.гумите ми са 225/50/17 и е нормално да шумят но шумът който се чува е точно като от лагер.ще споделя като ги махна дано не е лагер че и гаранцията ми изтече преди 2 дни.
                Alfa romeo GTVex
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

аз лично също имам виене, което влиза в резонанс на около 80 км/ч при зимните гуми (225/50/16) и на около 40км/ч с летните (235/45/18 ) - лагер на главина на предно ляво колело, но като сложа новите летни, тогава ще го... иначе и аз се надявах да изчезне следкато сложа зимните, защото старите ми летни бяха ужасни и имах съмнения, че е от самите гуми... уви...
                  ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
                  ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
                  Alfa Romeo 4C

Comment

Първоначално публикувано от vassil.tzanev Покажи съобщение
                    аз лично също имам виене, което влиза в резонанс на около 80 км/ч при зимните гуми (225/50/16) и на около 40км/ч с летните (235/45/18 ) - лагер на главина на предно ляво колело, но като сложа новите летни, тогава ще го... иначе и аз се надявах да изчезне следкато сложа зимните, защото старите ми летни бяха ужасни и имах съмнения, че е от самите гуми... уви...
                    При мен също се чува отпред колега ще излезе лагер и при мен така като гледам ще чакам да споделиш за цена и от каде го поръча а аз като сменя гумите ще пиша дали има промяна и ще поръчвам и аз.
                    Alfa romeo GTVex
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

ХМ, като казахте за виене, преди 2 седмици смених дискове и накладки, и ми се струва, че и при мен има леко виене при по-големи скорости, но нещо не мога да определя откъде е.

2.4JTDm

Comment

Първоначално публикувано от vassil.tzanev Покажи съобщение
                        По-принцип зимните гуми вият доста повече от летните,просто защото така са устроени,и са доста по-меки

Comment

Първоначално публикувано от antonyonkov Покажи съобщение
                          ХМ, като казахте за виене, преди 2 седмици смених дискове и накладки, и ми се струва, че и при мен има леко виене при по-големи скорости, но нещо не мога да определя откъде е.
                          При мен вие още от 30км още от самото потегляне също и във волана се осеща като лека вибрация.
                          Alfa romeo GTVex
                          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

При мен също се чува отпред колега ще излезе лагер и при мен така като гледам ще чакам да споделиш за цена и от каде го поръча а аз като сменя гумите ще пиша дали има промяна и ще поръчвам и аз.
                            Мой приятел има оригинален лагер-главина,който аз му поръчах,но си продаде колата и главината му остана.Продава го за 340лв,а иначе аз го платих с ОТСТЪПКА за 348лв.

Comment

При мен вие още от 30км още от самото потегляне също и във волана се осеща като лека вибрация.
                              Колега ще бъдеш ли на следващото събиране на алфите във варна да сравним виенето и вибрациите. Ние май се запознахме един път случайно.

2.4JTDm

Comment

Working...
                              X